A VÁSÁRLÓINK
Merck
Europcar
Böllhoff Group
Nordsee
New Yorker
Vorwerk
Schoen Kliniken
 

Hagyja az időigényes rutinfeladatot a rexx HR-re. A szoftver támogatja a HR munkafolyamatokat a tervezésben, a toborzásban, a személyzetfejlesztésben, a monitorozásában és a szervezeti és jelentéskészítéssel kapcsolatos feladatokban.

 

proc1

LEAN FOLYAMATOK

A szoftver optimalizált folyamatokat kínál, például a kérelmek kezeléséhez. Az alkalmazottak autonóm módon és átláthatóan kérhetik törzsadataik, továbbképzéseik, anyagigényeik, szabadság vagy személyzetük módosítását az önkiszolgáló portálon. Ezeket az adatokat egyetlen kattintással át lehet tenni a digitális személyi aktába.

proc1

DIGITÁLIS SZEMÉLYI AKTA

A digitális személyi akta a szoftver alapja. Minden szükséges információ megtalálható benne a munkavállalókkal kapcsolatban. Informatív jelentéseket hozhatunk létre, melyeket nagyon egyszerű adaptálni és exportálni a beépített keresés és listázás motorral, valamint a HR Adattárház segítségével.

Mer >

proc1

AZONNAL

Azonnal áttekinthetjük a törzsadatokat, bizonyítványokat, telefon és e-mail feljegyzéseket, oktatásokat, leltárat, hiányzásokat, szabadságokat, általános költségeket és még sok mást. A bérkimutatások és a munkaidőgazdálkodás adatai a rexx API-n keresztül áramlanak a digitális személyügyi fájlba.

proc1

AUTOMATIKUS EMLÉKEZTETŐK

A beépített folyamatirányítás-motor automatikusan emlékeztet olyan fontos eseményekre, mint például a próbaidő lejárta, munkavállaló visszatérése szülési szabadságról vagy évfordulókról. Személyre szabott dokumentumokat küldhet a beépített jelentésszerkesztő segítségével, vagy körleveleket egyetlen kattintással .

REXX SUITE: ÁTTEKINTÉS

DEMÓ MEGRENDELÉSE

 

rexx Digitális személyi akta

 

A munkavállalókra vonatkozó összes információ egyetlen pillanat alatt. A HR folyamatok számára is jól érzékelhető időmegtakarítás a rendkívül hatékony személyzeti adminisztrációnak köszönhetően.

A rexx Digitális személyi akta modullal könnyedén áttekintheti a munkavállalók összes releváns adatait. Bárhol megjeleníthető: elérhetőségi adatok, bérinformációk, bérfejlesztés, levelezés, beszkennelt dokumentumok, e-mailek, telefonos feljegyzések, képzési és továbbképzési információk, fejlesztés, meglévő készségek, szervezeti hovatartozás, tárgyi eszközök, szülési szabadság, szülői szabadság, szerződéses adatok, távollétek, szabadságinformációk, óradíj, költséghelyek, költségigények, valamint további hasznos információk. Az elektronikus személyi aktában található számos funkció leveszi a munkavállalók adminisztrációjának terheit. Ez magában foglalja a gyors hozzáférést a dokumentumokhoz és az eredményeket a keresés & listázás motor segítségével vagy a munkafolyamat motor által biztosított automatikus feladatemlékeztetővel (próbaidő vége, szerződéses időszak vége vagy szülői szabadság) Digital personalfil DAdattárház

Az integrált rexx Adattárház egy kattintással szabad konfigurációt és elemzéseket kínál, például a betegségre, a heti óraszámra vagy a vállalatba belépő új munkavállalók számára vonatkozó statisztikákat, amelyek egyszerűen exportálhat PDF dokumentumként. A külső rendszerek interfészeit a rexx Human Resources API szolgáltatja. Ez lehetővé teszi, hogy bármilyen mennyiségű adat nagyon egyszerűen integrálódjon a digitális fájlba. Data Warehouse Digitalizáció

A rexx körlevelőzu funkciója közvetlenül a személyügyi adatbázisból hozható létre digitális formában és betölthető a személyzeti nyilvántartásba. Nem lehet teljesen papír nélkül dolgozni, a rexx Scan manager eszköze hatékony támogatást biztosít a folyamat során. A dokumentumokat soros eljárásban digitalizálják és kényelmesen hozzárendelhetik az adott munkavállaló digitális fájljaihoz.

Formulärbrev

A beszkennelt dokumentumokat a rendszer indexel és intelligens keresési jellemzőkkel. Ez lehetővé teszi, hogy minden dokumentum pillanatok alatt megtalálható legyen a kereső és listázó motor segítségével.

 

rexx Organigram

 

A vállalatok magas fluktuációja és a még gyorsabban változó munkaprofilok hatékony megoldásokat igényelnek a tervezett munkakörök kezeléséhez.  
rexx Organigram

Az egyes tervezett munkakörök típusát és számát egyedileg rendelhetjük hozzá a szervezeti egységekhez az integrált rexx Orgtree segítségével. Egyszerűen mozgatható az alkalmazottak helyzete a "drag-and-drop" funkció segítségével a megüresedett munkakörbe. A rexx Organigram támogatja a részleges vagy kettős hozzárendelést is.

Befattningsmatris

Az organigram nem csak grafikusan jelenik meg a rexx Orgtree-ben, hanem egyértelműen elrendezett listaként is elérhető. A létszámlista megjeleníti az összes munkakört - beleértve a státuszokat és a szervezeti egységeket. A számos rendezési és szűrési funkció gyorsan tiszta áttekintést nyújt a betölteni kívánt és a betöltetlen munkakörökről. Az fastruktúra egy kattintással organigrammá alakul és egyszerűen nyomtatható vagy exportálható PDF formátumba, teljes egészében, vagy csak részben. A rexx Képességkezeléssel együtt egy vagy több képesség sémát és kompetenciát rendelhet a kiválasztott munkakörhöz. Ez lehetővé teszi, hogy összehasonlítsa a munkavállalótól elvárt és a tényleges készségeket. 

rexx Org menedzsment

Az áthelyezéseket, előléptetéseket és egyéb szervezeten belüli változtatásokat automatiksan dokumentálja az adott munkavállaló digitális adatai közé a rexx Fejlesztési diagram. A rexx Munkavállalói portál segítségével a menedzsereknek és a személyzetnek is elérhető, hogy az önkiszolgáló felületen keresztül hozzáférjenek a vonatkozó organigramhoz vagy pozíció diagramhoz. Org Management

 

rexx Vállalati közösségi portál (ESN)

 

Az Enterprise Socal Networks (röviden ESN) a vállalati belső kommunikáció új átlátható formáját hozza létre a közösségi média funkcióin keresztül.

A rexx HR 5. kiadása átfogó ESN modult kínál a munkavállalói portál számára. Az alkalmazottak hírfolyamban posztolhatnak, hasonlóan a Facebook vagy a Xing hírcsatornájához. Az egész vállalat számára, az átláthatóság és a kommunikáció fokozása érdekében, jelenthetik, hogy új ügyfeleket nyertek, vagy sikeresen lezártak egy projektet. A rexx Vállalati közösségi portálja jelentős előrelépést jelent a vállalaton belüli tudásmenedzsment fejlődéséért. A szoftver támogatja a szakembereket és a vezetőket a kollégák know-how-inak hasznosításában, például azáltal, hogy kérdéseket tesz fel a hírfolyamban. A rexx HR blog modul kiterjeszti ezeket a lehetőségeket, például a vállalati szabályzat, speciális témák vagy projektek közzétehetők és megvitathatók blogokban vagy csoportos jelentésekben. Az átfogó jogkezelési lehetőségek biztosítják az információk mindenkori biztonságát.

Munkavállalói elkötelezettség

A rexx ESN a társadalmi interakciót és ezáltal a munkavállalói elkötelezettséget is elősegíti. Munka utáni szabadidős tevékenységek is megtervezhetők, például garázsvásár megtartása. A munkavállalói márkaépítést is támogatja, hogy az közösségi portálon a vállalati rendezvényekről, díjakról vagy társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységekről tájékoztatók jelennek meg. rexx nätverksmodu     Az integráció megerősítése
A közösségi portál különösen hasznos a több telephellyel, vagy telepített munkavállalókkal rendelkező vállalatoknál. Minden alkalmazott digitálisan kapcsolódhat be az aktuális vállalati témákba és saját maga is végezhet műveleteket. Az ESN által létrehozott digitális átláthatóság elősegíti a munkavállalók elkötelezettségét és megkönnyíti az új kollégák számára az eligazodást a vállalatban (onboarding) és a gyors beilleszkedést. Enterprise-Social-Network Hozzunk létre interaktív folyamatokat
A rexx Önkiszolgáló funkciói tartalmazzák a szabadság és távollét digitális adatait az munkaidőelszámolás és a számlaegyenlegre vonatkozó információkat. Ez hozzáadott értéket teremt a munkavállaló számára. TidshanteringA munkavállalói portál és a közösségi háló felvázolt alkalmazása kiemeli a rexx ESN eszközét más szolgáltatók megoldásai közül. A vállalatok közösségi hálózatai az átláthatóság és párbeszéd iránti hajlandóság révén gyakran nem képesek beépülni a vállalati kultúrába. A rexx Önkiszolgálón keresztül történő bejegyzés, amelyet az alkalmazottak és a vezetők nagyon hasznos funkciónak tartanak, megkönnyíti ezt az átállást.

 

rexx Önkiszolgáló Portál

 

Mindenekelőtt az átlátható folyamatok hozzák létre a munkavállalók elkötelezettségét a vállalat iránt.

A rexx Önkiszolgáló Portál egy jól felépített és felhasználóbarát portál, ahol a munkavállalók és a menedzsment autonóm módon hajthatják végre vállalati folyamatokat. A munkavállalók szabadságra, speciális távollétre, kompenzációs napokra, üzleti útra vagy szülői szabadságra pályázhatnak, amelyet aztán jóváhagyás céljából továbbítanak és rögzítésre kerül a Munkaidőgazdálkodásban is. SemesterbokningMinden naprakész

Nincs több elavult adatrekord. A munkavállalók a munkavállalói portálon keresztül benyújthatják a változtatási igényeiket, például címükre, banki adataikra vagy egészségbiztosításukra, nincs szükség többé papírra. Ez rendkívül leegyszerűsíti a folyamatokat és minimalizálja a hibák előfordulását, mivel minden munkavállaló legjobb forrása a saját információinak. A vezetők vagy az illetékes HR munkatársak ellenőrzést követően jóváhagyják a változtatást. A rexx HR személyi adatbázisában található információk mindig naprakészek. hr-databaseNövelje az átláthatóságot

A portálon képzési és oktatási tanfolyamokra is lehet jelentkezni. A rexx HR Képsségkezelő modulja lehetővé teszi az új munkavállalói képsségek meghatározását vagy regisztrálását, ideértve az önértékelést és a felettesek általi értékelést is. Legyen szó munkavállalói felmérésről, belső tréningről vagy munkavállaló által vezérelt tudásbázisról, fórumról, blogról vagy wikiről - a rexx Önkiszolgáló egyedülálló módja a vállalati nyílt kommunikáció és az átláthatóság támogatásának, valamint a vállalatismeret növelésének. training-educationA hagyományos papír alapú folyamatokat felváltják a digitális munkafolyamatok. A digitális jelentkezés a munkafolyamat-motoron keresztül érnek el a folyamat minden szakaszába: az jelentkezéstől kezdve a jóváhagyáson át a végleges dokumentációig. Ez minimalizálja a média megszakadásának esélyét. Minden érintett fél pillanatok alatt tájékozódhat az események állapotáról és fejlődéséről. A munkavállalói portál teljesen webalapú és elérhető az összes elterjedt nyelven. Ez azt jelenti: gyors a megvalósítás, nincs telepítés, nincs frissítés, magas szintű a biztonság, a portál bárhol és bármikor elérhető, emiatt, ideális több helyszínen, illetve nemzetközi alkalmazáshoz is.